péntek, december 14, 2012

24. fejezet

Rémséges álom


Megyek előre, de nem látom az út végét. Sötét van. Ablakok mellett haladok el, kintről az utcalámpák dermesztő sárga fénye halványan szűrődik be. Nesztelen lépteim felkavarják a port, amitől köhögnöm kell. De nem tehetem! Valaki van még itt rajtam kívül, valaki, aki rám vár. Nem tudom, hogy felé megyek, vagy tőle el, csak az a biztos, hogy haladok tovább. A folyosó végén nagy ajtó vár rám, málladozó mahagóni színű festéssel, és csillogó sárgaréz kilinccsel. Lenyomom, de nem enged. Megpróbálom még párszor, de mintha a falon akarnék keresztüljutni. Kétségbeesem. A kulcs se a zárban nincs benne, se a földön nem találom. Egy kattanás hallatszik, és az ajtó kinyílik. Nyomában hófehér fénycsík jelenik meg a parkettán, jelezve, hogy bent már várnak rám. Furcsamód megnyugszom és magabiztosan lépek be, azonban mindez egy pillanat alatt elpárolog, amikor meglátom a szüleimet. Kórházi ágyakon fekszenek, karjaikból csövek lógnak ki, és egy-egy lélegeztetőgéphez vannak kötve. A sírás kerülget, mielőtt azonban kitörhetnének a könnyeim, egy alakot pillantok meg, ahogy lehajtott fejjel a falnak támaszkodva áll mögöttük.

- Bíztam benned, hogy eljössz, s lám, nem is okoztál csalódást. - az arcát nem látom, mert fekete kapucnis pulóvere teljesen eltakarja.
- Ki vagy te? - kérdezem tüstént, szemeim riadtan egyik felmenőmről a másikra ugrálnak.
- Nem számít, ki vagyok, csak az, hogy mit teszek. - mondja mézesmázos hangon, de az arcát még most se látom.
Még mindig egy helyben állok, de lábaim már erősen kocsonyás állapotba kerültek. Másodpercekre vagyok az összeeséstől, és megszólalni sem tudok a rémülettől.
- Nos, úgy látom, beléd fagyasztottam a szót. Helyes! - tapsol egyet, mire a semmiből nővérek és orvosok tűnnek elő, körbeállva anyát és apát. - A feladatod az lesz, hogy megmentsd őket. Természetesen a szüleidre gondolok, nem pedig ezekre a bábokra. - int a hadserege felé. - Ők majd megpróbálják megműteni őket, neked pedig ezt kell megakadályozni. Annyi segítséget kapsz az elején, hogy lelassítom őket.
- Mennyire? És meddig? És egyáltalán, miért teszed ezt? - csak úgy törnek elő belőlem a szavak, és már a könnyeimnek sem tudok megálljt parancsolni.
- Egy kicsit, egy rövid ideig, és csak azért, mert megtehetem. - jelenti ki teljes nyugalommal, és végre feltekint.
De bár ne tette volna! Egész arcára pergamenszerű bőr feszül, színe mint az alvadt vér, fogai feketék, mint az éj. A szemei... A szemei emberi szavakkal alig leírhatók, vörösen izzanak, mint a forró fém, ugyanakkor úgy kavarog az egész, mintha be akarna szippantani.
Tapsol egyet, mire a bábjai csigalassúsággal kezdenek mozogni, és azon kapom magam, hogy egyik nővértől a másik orvosig rohanok, kapkodom ki kezeikből a szikéket, tűket, orvosi törlőkendőket, de alig győzöm, mert egyre gyorsul a mozgásuk, egyre többen vannak, és már nem látom a szüleimet sem, mindenhol csak kezek vannak, amik akadályoznak a mozgásban.
Majd egyszer csak elhal az eddigi ritmikus pittyegés, egyik után a másik, eltűnnek az orvosok, eltűnnek a szüleim, eltűnnek az ágyak, azt asztalok, a berendezés, a fény, csak én és Ő vagyunk, egymással szemben, pár méterre a másiktól.
- Te vagy a Halál. - suttogom, mire sátáni kacajjal karon ragad, és elhúz a sötétbe.




Ui.:
Bocsánat, hogy ilyen komorra írtam, szerettem volna kipróbálni, hogy megy-e. Nos, ezt döntsétek el Ti, az viszont biztos, hogy az elkövetkező fejezetek boldogabbak lesznek! :)

Puszi,
S♥

2 megjegyzés:

  1. Ez valami...uhh....nem tudok mit írni,csak azt,hogy fantasztikus lett!Olvasás közben teljesen beleéltem magam,és "szörnyű" volt (jó értelemben).
    ;) Már nagyon várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült beleélni magad! :)
      Igyekszem vele! ;)

      Törlés